Iveco Danmark

Administrationsmedarbejder til håndtering af serviceaftaler

Er du en serviceorienteret person, der kan lide at hjælpe andre? Vil du være en del af et team, der støtter vores kunder og forhandlere på bedste vis? Så kan dette være jobbet for dig!

Hvad vi tilbyder dig:

Vi tilbyder dig muligheden for at arbejde i et dynamisk og støttende team, hvor din serviceorienterede og strukturerede arbejdsstil værdsættes. Du får chancen for at udvikle din ekspertise inden for serviceaftaler og garantier, og mulighed for at påvirke og forbedre vores processer. Vi tilbyder også uddannelse og støtte, så du kan vokse i din rolle.

Hvem er du?

Vi søger dig med stærk erfaring inden for administration, helst med serviceaftaler eller garantier, som er vant til at arbejde med IT-systemer og har gode kundskaber i Excel. Du er serviceorienteret, struktureret og proaktiv, og har evnen til at håndtere flere opgaver samtidigt og følge dem fra start til slut. Du har måske erfaring fra bilindustrien eller en lignende branche og taler og skriver flydende engelsk samt dansk eller svensk.

Om rollen:

Hos os vil du spille en vigtig rolle i at give høj kvalitet support til vores kunder og forhandlere vedrørende serviceaftaler. Du vil arbejde med at holde vores systemer opdaterede og optimere dem for at sikre, at vores kunder får den bedst mulige service. Du vil også være ekspert på vores vedligeholdelses- og reparationsprogram samt vores garantier.

I denne rolle vil du håndtere og optimere vores systemer for serviceaftaler og garantier. Du vil oprette og følge op på serviceaftaler og sikre, at de opfylder kundernes behov. Derudover vil du støtte salgsteamet med prisoplysninger og kontraktoprettelse, samt gennemføre uddannelse for både interne og eksterne parter om vores serviceaftaler.

 

Interesseret?

Lyder dette som noget for dig? Tøv ikke med at sende din ansøgning! Vi ser frem til at høre fra dig og fortælle mere om, hvordan du kan blive en del af vores team.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Heidrun Thorsteinsdottir, rekrutteringskonsulent, på telefon: +45 22 34 66 57.

 

Vi beder venligst, men bestemt, om at undgå kontakt fra rekrutteringsfirmaer, annoncesælgere og lignende vedrørende denne annonce.

 

Del på:

Sprog:

Dansk
Svenska

Referencenummer:

875973905

Region:

  • Skåne
  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Arbejdssted:

Albertslund

Yderligere oplysninger fås hos:

Heidrun Thorsteinsdottir

Telefon: +45 22346657

Kontoradresse:

Roholmsvej 19 2620 Albertslund