Iveco Danmark

Bliv en del af vores dynamiske team og skab en reel forskel!

Studentermedhjælper

Har du passion for at sikre den bedst mulige kundeoplevelse? Vil du udforske juridiske opgaver og samarbejde med et dedikeret team? Så er det dig, vi leder efter!

Hvem er du?

Som studentermedhjælper hos Iveco vil du få mulighed for at arbejde med juridiske opgaver såsom håndtering af kontrakter, formidling, analysering og rapportering til myndigheder. Vi forestiller os, at du er i gang med en juridisk uddannelse og trives med at arbejde selvstændigt såvel som i teams. Det er vigtigt, at du behersker både dansk og engelsk, da en del af vores arbejde involverer kommunikation med vores nordiske partnere. Du skal være fortrolig med Office-pakken og Outlook samt have generel IT-forståelse.

Dine opgaver inkluderer:

  • Håndtering af kontrakter og aftaler
  • Administrative opgaver knyttet til vores forhandlernetværk og værksteder
  • Besvarelse af opkald og skriftlige henvendelser
  • Support til alle afdelinger i huset i forhold til juridiske spørgsmål

Arbejdstiden er fleksibel og ligger på 10-20 timer pr. uge, planlagt i overensstemmelse med dit studie, eksamener og ferie.

Hvad får du ud af jobbet?

Som studentermedhjælper hos Iveco får du en enestående mulighed for at dykke ned i bilindustrien og arbejde sammen med et team af dedikerede og kompetente kolleger. Vi lægger vægt på din læring og udvikling, og du vil få rig mulighed for at omsætte din teoretiske viden til praksis og opbygge konkrete kompetencer inden for dit fagområde.

Vi er en ansvarlig arbejdsgiver, der værner om ordentlige og retfærdige arbejdsforhold for vores medarbejdere. Vores drift er omfattet af overenskomster, og vi stræber efter at skabe et positivt og inkluderende arbejdsmiljø, hvor du kan trives og udvikle dig både fagligt og personligt.

Interesseret?

Send din ansøgning allerede i dag, da vi behandler ansøgninger løbende, og stillingen kan blive besat før ansøgningsfristen udløber.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Heidrun Thorsteinsdottir, rekrutteringskonsulent, på telefon: +45 22 34 66 57.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Vi beder venligst, men bestemt, om at undgå kontakt fra rekrutteringsfirmaer, annoncesælgere og lignende vedrørende denne annonce.

 

Del på:

Referencenummer:

375386125

Region:

  • Region Hovedstaden

Jobtype:

Tidsbegrænset

Arbejdstid:

Deltid

Arbejdsdage:

Dag

Arbejdssted:

Albertslund

Yderligere oplysninger fås hos:

Heidrun Thorsteinsdottir

Telefon: +45 22346657

Kontoradresse:

Roholmsvej 19 2620 Albertslund